Sonic Witchcraft

Skupinsko potovanje z bobni in ropotuljami

No Comment

Vabljeni na potovanje z bobni in ropotuljami, v PETEK, 6.4. ob 19h v Holističnem centru Moč Srca na Vetrinjski 12 v Mariboru.

V prijetnem in varnem prostoru Holističnega centra Moč srca se bomo podali na posebno “meditacijo” z bobni in ropotuljami.

Potovanje je namenjeno raziskovanju notranjih svetov, globoki sprostitvi, tudi hipni spremembi kakšne slabe navade ali celo iracionalnemu pričetku samozdravljenja morebitnih psiho-somatskih težav.

V udeležence se ne posega na noben “okultni” način, ustvarimo zgolj polje zvoka in ritmično stimulacijo, ki omogoča (povsem razložljivo) spremembo stanja zavesti.

To ne bo delavnica (kot je “Pot bobna…”), ne bom podajal tehničnega znanja ali razlagal pristopov, konceptov ter tehnik – gre za skupinsko izkustveno “potovanje”.

Številne tradicije sveta poznajo metode spreminjanja zavesti s pomočjo ritmične stimulacije. Tudi sodobna znanost, predvsem bliskovit razvoj v razumevanju neuroloških procesov in uporaba sodobnih merilnih naprav (magnetna resonanca, napredni EEGji, CT skeniranje, itd.) razkriva zmeraj nove razburljive lastnosti naših možgan, da se prilagodijo zunanjim impulzom in s tem spreminjajo naše dojemanje sveta, odzive na dražljaje, itd.

Potovanje je eksperimentalne narave in participatorno – vabljeni nadobudni bobnarji (s svojimi inštrumenti), kakor tudi tisti, ki bi želeli zgolj “potovati” v eni izmed predstavljenih poz.

Na potovanje pridite udobno oblečeni, s kakšno svojo podlogo za ležanje, po želji kakšno koco za pokriti ter vodo.

“Potovanje” vodim Andrej Hrvatin, glasbenik in oblikovalec zvoka ter zadnjih deset let tudi raziskovalec spremenjenih stanj zavesti.

Več o meni: www.nimetu.org

Potovanje bo obsegalo nekaj specifičnih dihalnih vaj, kratko predstavitev načina dela, vodeno zvočno meditacijo-potovanje, v drugem delu pa še participatorno – s skupnim igranjem nekaterih udeležencev in še eno “potopitvijo” ostalih.

Delujemo brez predsodkov in kulturnih navezav na kakršnekoli ideološke ali religiozne principe, striktno izkustveno, s subjektivno izbranimi orodji, ki omogočajo potopitev v podzavest, v globoko sprostitev ali celo v kakšne imaginarne prostore.

Potovanje je povsem varno, za morebitne burne psihološke odzive pa znamo poskrbeti z umiritvijo in “prizemljitvijo”… Po domače – vajen sem vsega in v mojem zvočnem polju ni strahov in vraževerja… ne more obstajati, ker ga ne podpiram… Skupina tudi ne bo večja od 10 ljudi.

Najbolj odlično bo, če pridete odprtega uma in srca, radovedni in odprti za nove izkušnje ter brez vraževernih strahov, pripravljeni tudi na velike mentalne premike, če ste dovolj subtilni ali si tega želite.

Cena: prostovoljni prispevki, dobra volja ter radovednost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *