Sonic Witchcraft

POT BOBNA in svete ropotulje

No Comment

POT BOBNA in SVETE ROPOTULJE

Intenziv dela z bobnom, imaginacijo in ropotuljami v ne-tradicionalnem okviru

Kdaj: sobota, 30.09. od 16:00 do 20:00

Kje: Center Moč srca, Vetrinjska ul. 12, Maribor

Cena: 45 EUR (potrditev rezervacije z nakazilom)

Kontakt za dodatne informacije in rezervacije: info@satoration.org

Spletna stran: www.nimetu.org

Štervilo udeležencev je omejeno na 10!

Zaželjeno je, da imate svoj (“šamanski”) boben, nekaj (obročnih) jih bo na voljo, prav tako nekaj ropotulj, del delavnice pa bo potekal tudi brez inštrumenta!

Delavnico vodi Andrej Hrvatin , glasbenik in zvočni umetnik z dolgoletnimi izkušnjami na področju tolkal.

Podrobnejša biografija: http://nimetu.org/about/

Intervju v Večeru: http://www.vecer.com/publiko-razvajam-ne-podcenjujem-je-6245701

Predstavitveni video: https://www.youtube.com/watch?v=9ZT2CvGZqY8

V našem okolju je zmeraj več interesa za »šamansko« bobnanje. Hkrati je prisotna velika naivnost in nekritičnost glede prevzemanja elementov drugih kultur, kulturne apropriacije, instant duhovnosti, pretiran beg v domišljijo in pretiravanje nekaterih samooklicanih »mojstrov«.

Doslej nisem želel podajati svojega načina dela, a se na bobnarskih delavnicah zmeraj bolj soočam z željo nadobudnih udeležencev po »šamanskem« bobnanju.
Sam uporabljam PRVINE »šamanskemu podobnega« bobnanja za lastne potrebe, ne posnemam pa nobenih tradicionalnih ritualov in neposredno ne črpam iz nobene tradicije.
Zgodilo se je naključno, gradilo počasi, pristopam z glasbeno-intuitivnega polja. V raziskovanje spremenjenih stanj zavesti me je pahnila življenja nuja, globoko eksistencialno vprašanje, soočenje s smrtjo.

»Šamanizmu podobna« pot raziskovanja je »NOROST« ali vsaj soočanje z mejnimi stanji, drznost stopiti onkraj. Ni absolutne varnosti, nesmiselno jo je zahtevati. Do »zdravljenja« in napredka pride preko pogosto zelo agresivnih in bolečih psiho-fizičnih procesov. To ni udomačena, udobna, pisana pot.

Na delavnici vam bom predstavil lastno delo z bobnom in ropotuljami, ki ne pripada nobenemu izročilu, čeprav jih na soroden način uporabljajo različne tradicije sveta (Razna ljudstva Amerik, sibirska ljudstva, Tibetanci/Nepalci, itd.)

Naučili se boste tudi različnih tehnik igranja na boben, ki jih uporabljam, izvedli bomo trening motorike in stamine, skupno potovanje, spoznali delo z bobnom na različne načine (skupno igranje skupine, delo ena na ena, dva na ena, štiri na ena, itd), igra – igrivost, raziskovanje onkraj konceptov, imaginacija, vaje fokusa, pozornosti, pogovorili se bomo tudi o etičnih aspektih, o aplikaciji vsega tega v vsakodnevnem življenju, zaključili pa z zvočnim potovanjem – koncertom v temi, katerega osrednji del je tudi »šamanskemu podobno« bobnanje in kjer se udeleženci zgolj sprostijo in »odpotujejo« na imaginarna potovanja.

Če si želite zavihati rokave, povečati samozavest (skozi zavedanje preprostosti, Ničnosti, »Ni me tu« pristop v tukaj in zdaj), pozornost, namero, fokus, morda odpotovati v posebna stanja zavesti ali se zgolj naučiti bolj fluidno, raznoliko in konkretno igrati na boben, vabljeni!

Po tej delavnici se lahko ista skupina še enkrat ali dvakrat sestane za praktični-potovalni del, kar pa ni pogoj za udeležbo na tej delavnici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *