Sonic Witchcraft

Crystalline Ocean – akustično zvočno potovanje / meditacija

No Comment

Crystalline Ocean – intenzivno akustično zvočno potovanje za majhno skupino

KJE: Holistični center “Moč srca”, Vetrinjska 12 (za trgovino Sewa)

KDAJ: Petek, 14.04. ob 19:00

PRISPEVEK: 12 EUR

Predhodne prijave na – info@satoration.org – obvezne zaradi omejenega števila obiskovalcev!

Zvočno potovanje”Crystalline Ocean” je simbolično poimenovanje, ki ponazarja namero potopitve v “bleščeč ocean” podzavesti in imaginacije.

Tokrat sem zvočno seanso zastavil bolj “potopitveno”
Zasnova tega zvočnega potovanja, ki ga izvajam izključno akustično je za razliko od bolj “koncertnih” “Poleta iz Votline” in “Locus Solus” še dodatno intenzivno intimna in namenjena osebni “potopitvi” oz. meditaciji s pomočjo zvoka, ki je za vsakega posameznika drugačna.

Potovanje izvajam kot “koncert v temi” z namerno omejenim naborom orodij:

– Crystal Harp – terapevtski inštrument iz skoraj čistega kvarca, s “toplim” in pronicljivim sinusnim zvokom, s katerim raziskujem “polje možnosti” – glasbeno zgodbo tvorim z idejo ustvarjanja “polja” v katerem se lahko vse razreši in sprosti. Gre za imaginacijo in namero, ki se podkrepi z zvočno izvedbo.

– drug inštrument in druga slika bo obročni (“šamanski”) boben in pripadajoče ropotulje, ki podkrepijo del zgodbe namenjene globlji potopitvi in morebitnemu srečanju s temnimi platmi naših notranjih zgodb.

– tretji del zgodbe zaokrožijo indijanske piščali in drugi zračni elementi, tudi Koshi bells in sorodna “eterična” kovinska zvočila, s katerimi se lahko odklenejo tudi kakšna nezavedna čustva in spomini, hkrati pa sprostijo in ustvarijo občutek varnosti ter sprejetosti.

Kljub racionalni naravi me je glasba odprla v takšna polja, ki jih razum ne more zanikati…
Lahko samo dovolim, da obstajajo in se trudim, da ne nalepim kakšnih pretiranih oznak na pojave, ki so onkraj linearne logike.

Na dogodek pridete udobno oblečeni, lahko imate kakšno svojo prevezo za oči ali jih zgolj zaprete, lahko se odločite za sedenje na stolu ali na jogijski blazini. Ostalo opravita zvok in vaša pozornost.
S seboj prinesete po želji kakšno odejo/koco za pokriti, podlage za ležanje so na voljo.

Po zaključku zvočne seanse sledi krajše druženje ob čaju in neobvezna izmenjava vtisov, vprašanj ali pogovor kar tako.

Vabljeni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *